BKLF
Meny
Oppskjert brød

Cerealfagdagen 2019 – Lokalt, Ekte og Bærekraftig

Programmet for Cerealfagdagen 2019 er klart, og mange spennende foredragsholdere er på plass. Suksessen fra fjoråret – Bakeskolen, blir med videre; i år med vekt på havre og gamle kornsorter.

I løpet av dagen vil vi få innblikk i bransjens satsing på grovt, og hva som er fakta om glutensensitivitet. Olav Lie-Nielsen ved Torbjørnrud gård, Neil Allsopp med Sour to the people og Johan Swärd fra Økologisk Spesialkorn vil fortelle om hvordan samarbeidet dem imellom fører til økt verdiskaping for alle parter.

Dato og klokkeslett:4. april kl. 9.00 – 15.30

Sted:Nofima AS, Osloveien 1, 1430 ÅS.

Program:

Kl. 9.00:Registrering og kaffe

Kl. 9.30:Velkommen v/ Kristin Hollung, Nofima

Gamle kornsorter
Bakeskole – bruk av gamle kornsorter i baking v/ André Løvaas, Nofima
Foredrag om gamle kornsorter v/ Anne Kjersti Uhlen, NMBU

Syv tips for å få forbrukere mer interessert i brød og korn v/ Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn

Kl. 10.30: PAUSE m/ smaksprøver

Kl. 10.50: Korn og god helse
– Glutensensitivitet – fleip eller fakta? Hanna Fjeldheim Dale, Haukeland Universitetssykehus
Korn og tarmhelse v/ Ida Rud, Nofima
– Fermentering av korn v/ Lasse Axselsson, Nofima
– Bakeskole – fermentering/surdeig? v/ André Løvaas

Kl. 12.00 LUNSJ

Kl. 13.00 #MerAv
– Er bransjen blitt grovere? Status for #MerAvGrovt og hva bransjen kan gjøre for å bidra til å nå målet om 20 % mer grovt i 2021 v/Ole Berg, HDir
– Norgesmøllene satser på havre – lokalt, grovt og godt! v/ Rune Johnsen, Norgesmøllene Skien
– Bakeskole med fokus på #MerAv og bruk av havre

Kl. 13.50: PAUSE

Kl. 14.10: Hvordan samarbeid gir bedre verdiskaping
– Historien om Torbjørnrud gård og hotell v/ Olav Lie-Nilsen, Torbjørnrud gård
– Hvordan jobbe med lokale kunder v/Niell Allsopp, Sour to the people
Lokal kornproduksjon v/ Johan Swärd

Kl. 15.20:Oppsummeringv/ Gunnar Bakke, BKLF

Kl. 15.30 Slutt

Pris for arrangementet er kr. 1200 pr. person

Meld deg på her

Relaterte artikler