BKLF
Meny
lokalt_bakeri

Økologisk bakverk – Surdeigskurs Baking med økologisk mel og de gamle kornsortene.

Dato: 16. oktober 2018 – 17. oktober 2018

Sted: Nofima, Osloveien 1, 1430 ÅS
Pris: Pris pr person: kr 1.500,- (inkl. kursmateriell, kaffe/te og lunsj)

Dette kurset retter seg mot de som driver storhusholdning, økologisk og til andre som ønsker å tilby økologiske bakverk. Statens landbruksdirektorat ønsker via Nofima å inspirere og formidle kompetanse for å øke forbruk av økologisk mat.

Mål med kurset

Å bake med økologisk mel og de gamle kornsortene er både spennende og utfordrende. På dette kurset ser vi på det grunnleggende innenfor bakingen der vi tar utgangspunkt i melet, deigoppbyggingen, tiden og prosessen helt fram til det fristende, ferdige bakverket. Kurset vil ta sikte på å gi deltagerne en grunnleggende forståelse av melet som levende råvare, og hvordan den som baker kan påvirke prosessen.

Målgruppe

Bedrifter som jobber eller ønsker å lære mer om baking med økologiske kornsorter.

Kursinnhold

  • Hva er surdeig?
  • Hvorfor bake med surdeig?
  • Hva skjer i en surdeig?
  • Hvordan beregne surdeigsmengde i en oppskrift
  • Praktisk bruk av surdeig i bakeriet

Påmelding og kursansvarlig

Du kan melde deg på her: https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=240024&hash=CFC61E9D480828A3FF1C61DD9A6971E4

Påmeldingen må gjøres innen 8. oktober, og er bindende. Kursansvarlig er baker André Løvaas, Nofima og trener i bakerlandslaget.

Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima.