Baker- og konditorlandslaget
Meny
Foto: Bjørn Kristoffersen

Viste konditorkunst i NRK sommeråpent

Foto: Bjørn Kristoffersen

Da NRK Sommeråpent tok turen til Vestfossen, fikk vi se Norgesmesteren i Konditor, Tonje Holtungen briljere med konditorkunst. Her fikk vi se skritt for skritt hvordan hun pyntet Dronningkaken som ble servert i anledning H.M. Dronning Sonjas 80-års dag.

En drøm ble virkelighet

Siden april 2011 har Tonje Holtungen drevet sjokolade salongen i Vestfossen. Tonje var bosatt i Oslo,  men begynte å bli lei av bylivet. En gammel frisørsalong som har stått urørt i åresvis kommer for salg hjemme i Vestfossen. Tonje og søsteren ser spennende muligheter til å realisere en drøm og starte en liten cafè/konditori/sjokoladebutikk. De starter tidenes oppussing.De første årene hadde begge deltidsjobber ved siden av, men det ble etterhvert travelt. Jobbene ble sagt opp og Salongen utvidet åpningstider- og dager.

I mange år gledet Tonje kundene med å lage konfekt til jul og andre høytider, men de ville gjerne ha tilgang til søtsakene året rundt. Sjokoladesalongen er nå inne i sitt syvende år, og det satses for fullt fremover!

Les mer:  Dette er dronningkaken

Foto: Andrè Løvaas

Foto: Andrè Løvaas

 

Publikumsrekord for sommertoget i Vestfossen

Foto: Bjørn Kristoffersen

Foto: Bjørn Kristoffersen

NRK`s direktesendte Sommeråpent-show trakk rekordmange tilskuere på perrongen i Vestfossen hvor Tonje var en av gjestene til det populære sommerprogrammet.

Slik lager du Dronningkaken

Ca 2000  på Sommertoget ila dagen, og hele 1000 stk som sto der for å ta imot toget.

Se sendingen

 

 

 

Relaterte artikler