Baker- og konditorlandslaget
Meny

Intervjue med Yusuf Mohamed

Yusuf Mohamed er ny utøver på Bakelandslaget fra 2017. Yusuf er en glad baker med forkjærlighet for surdeig og han ser alltid med et nysgjerrig blikk på å tilegne seg ny kunnskap i bakeprosessene. Til daglig jobber han som baker hos Asker Produkt.

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

Først planlagte jeg å bli kokk. Før jeg startet på skolen hadde jeg sommerjobb hos Goman i Kristiansand hvor jeg ble svært inspirert av bakeren der som vekket min interesse for de kompliserte prosessene i bakefaget.

Hvorfor ville du bli med i BKL?

Etter mange år som baker ønsker jeg å utvikle meg og lære fra de fremste bakerne i faget. Jeg ser også frem til å konkurrere, pushe grensene mine og få frem det ytterligste potensialet.

Hva liker du best ved å være deltaker av BKL?

Jeg liker å få øve masse og terpe til produktet blir perfekt. At det er høyt faglig kunnskapsnivå, herlig stemning, engasjement og at laget hjelper hverandre frem til høyere kunnskap er veldig motiverende.

Hvem innen “bake- og konditor”-verdenen ser du opp til?

Frode Halvorsen som lærte meg om det å tørre å utfordre seg selv. Han har vært en fantastisk god mentor som har delt sine mange gode tips og råd, og som har et brennende engasjement for faget.

Hvor hadde du ditt beste café- eller konditoribesøk?

Jeg har hatt flere uforglemmelige cafè og konditoribesøk i Europa, så det er vanskelig å velge. Akkurat nå er favoritten min Fransk flørt hos Baker Hansen, og selvsagt surdeigsbrødene til Godt Brød.

Har du en faglig prestasjon du er spesielt stolt av?

Jeg er spesielt stolt av svenneprøven. Etter to års lærlingtid med mye øving og to ungbaker NM- konkurranser som forberedelse, føltes det utrolig deilig å nå målet og endelig kunne kalle seg selv for bakersvenn!

Hvilke fagområdet vil du bli bedre på?

Som baker gjelder det å følge med i tiden, så det finnes alltid områder å utvikle seg på. På landslaget er hovedfokus søtbakst og rulledeiger. Her føler jeg at det er mye nytt å lære av laget.

Hvordan ser dagens arbeidsmarked ut for en konditor eller baker?

Mitt inntrykk er at det har virkelig tatt seg opp da det er flere som søker fagfolk og ansetter færre ufaglærte. I tillegg er baking blitt populært og mange har fått øynene opp for ekte håndverk og økt forståelse for bakefaget.

Hva er ditt ultimate karrieremål?

Mitt mål har lenge vært å få være en del av bkl, og nå har jeg kommet hit! Nå er det bare å bidra på best mulig måte for at laget skal få være med til VM.

Hvilke hobbyer/interesser har du ved siden av arbeidet?

På fritiden er jeg fotball trener og bruker mye tid og ressurser på å utvikle meg både som veileder og trener. Trener gutter 13 år på SF Grei, og det er en av forkjærlighetene mine i tillegg til bakingen.

Kalender

Se flere aktiviteter

Yusuf

CV Yusuf Abdirahman Mohamed

Født: 10.10.1983

Bosted: Oslo

Deltager på Bakerlandslaget siden: 2017

Utdanning: Svennebrev baker

Nåværende arbeidsgiver: Asker Produkt AS

Stilling: Arbeidsleder Bakeri

Konkurranseerfaring:

  • 2002/2003 – NM Ung Baker
  • 2004/2005 – NM Ung Baker

Bakerlandslagets utøvere