Baker- og konditorlandslaget
Meny

Intervjue med Vilde Myhre Skeid Venås

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

– Hva kan vel være bedre enn at jobben din er det du liker aller best å gjøre? Jeg kunne ikke komme på noe annet fag som jeg er så interessert i og da få lov til å gjøre det hverdag var helt perfekt.

Hvorfor ville du bli med på BKL?

– For å utfordre meg selv. Få ny lære av andre kandidater og kanskje bidra med noe selv til laget som kan være til nytte.

Hvordan ble du rekruttert til BKL?

– Jeg sendte inn en CV og ventet. Plutselig en kveld fikk jeg en telefon om at jeg var tatt ut for å bli med. Det var veldig gøy for dette er noe jeg har hatt lyst til siden jeg startet på konditor yrket.

Hvordan vil du beskrive kulturen i BKL-teamet?

–  Vi jobber bra alle sammen. Alle er flinke til å inkludere andres forslag til nye kreasjoner. Vi har det gøy på alle treninger og klarer å holde oss fokusert samtidig.

Hvem innen baker- og konditorverdenen ser du opp til?

– Det er så mange at det er vanskelig å velge.  Men fra Norge må jeg si at Sverre Sætre er den som har gitt meg mest inspirasjon til faget siden jeg begynte som konditor.

– Fra utlandet vil jeg si Kirsten Tibballs, hun er en av verdens beste konditorer hverfall  i mine øyne. En av de beste på sjokolade og veldig flink i faget.

Hvor hadde du ditt beste café- eller konditoribesøk?

– Jeg har dessverre ikke fått reist så mye å fått besøkt så mange konditorier så det vet jeg rett å slett ikke.

Hvordan ser dagens arbeidsmarked ut for en konditor eller baker?

– Det er jobber, men du må mest sannsynlig være villig til å flytte på deg. Og hvorfor ikke. Man lærer så mye ved å reise andre steder å jobbe. Det er alltid plass for nye bakere og konditorer og vi trenger flere!

Har baker-/ konditoryrket levd opp til forventningene?

– Jeg vil si at det har gått over forventningene mine. Som en skoleelev opplevde jeg bare stor produksjon av det samme hver dag. Og begynner å bli bekymret for at det var det jeg kom til å gjøre frem over. Men med riktig lærlingplass og god veiledning videre inn i yrket, har jeg fått gjort akkurat det jeg vil og det er fremdeles så mye i dette faget jeg enda ikke har fått lært meg.

Hvilke fagområdet er det du vil bli bedre på?

– Sukker. Skulpturer av sukker hadde vært veldig spennende å få prøvd seg på. Det er noe jeg ikke har jobbet med i det hele tatt. Og kunne begynt å bli god på det hadde vært veldig gøy.

Har du en faglig prestasjon du er spesielt stolt av?

– Har enda ikke vært i konkurranser. Og heller ikke gjort noe stort enda innen for faget. Så nei ikke enda men håper at det kan komme etter hvert nå se Om jeg har kommet inn i BKL.

Kalender

Se flere aktiviteter

vilde

CV Vilde Myhren Skeid Venås

Født: 19.02.1996

Bosted: Lysaker

Utdanning/svennebrev: Svennebrev som konditor, svennebrev som baker.

Stilling: Bakeri og dessert ansvarlig hos The Well

Konditorlandslagets utøvere