Baker- og konditorlandslaget
Meny

Intervju Tonje Holtungen

Desserter, kaker og is, gjerne med en liten vri på kjente smaker og råvarer. Det er favoritten til Tonje Holtungen. Tonje jobber til daglig i Sjokoladesalongen på Vestfossen som hun også er deleier i og er utdannet både konditor og kokk. Hun kom inn på BKL i år.

Hvorfor valgte du å bli med i BKL?

Først og fremst for å få ny kunnskap, men også dele den kunnskap og erfaring. Jeg håper også å kunne bidra med inspirasjon til faget for å få flere til å velge konditoryrket og bli like glad i det som vi er.

Hvorfor valgte du å bli konditor?

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake, så valget var lett; Begynne på en utdannelse innen matfagene.
Valget falt på både konditor og kokk som gir bredde og muligheter for mange spennende jobber!

Hvem innen “baker– og konditorverdenen» ser du opp til?

Jeg ser opp til alle de fagfolkene som hver dag står på og leverer på høyt nivå, mye tid, energi og innsats som kreves.
Jeg er også mektig imponert over kollegene på Baker og Konditorlanslaget med all kunnskapen og innsatsen som legges ned der!

Har du en faglig prestasjon du er spesielt stolt av?

Er stolt over å ha satset på å drive mitt eget sted som nå har rundet 5 år, med å skape arbeidsplasser og forhåpentligvis gode varer!

Hva er ditt ultimate karrieremål?

Drive bedriften sterkt fremover og gjøre det bra på Landslaget. Først og fremst kvalifisere meg til NM i februar.

Hvordan ser dagens arbeidsmarked ut for en konditor?

Bransjen trenger dyktige fagfolk, så for en med rett innstilling og villigheten til å satse og jobbe hard, er alle dører åpne!

Hva er det viktigste du lærte som lærling?

Jobbe hardt, stå på, være åpen for utfordringer og se mulighetene som ligger der.

Hvis du ikke kunne ha vært konditor, hvilket yrke ville du ha valgt?

Er kreativ, så hadde i tankene gullsmed eller blomsterdekoratør

Kalender

Se flere aktiviteter

Tonje Haltungen Årets Konditor 2017

CV Tonje Holtungen

Født: 07.09.1980

Bosted: Vestfossen

Utdanning/svennebrev: Svennebrev som konditor, fagbrev som kokk

Stilling: Ansvarlig Konditor

Konkurraneerfaring:

  • Årets Hulda, kokkekonkurranse for jenter 2005

Konditorlandslagets utøvere