Baker- og konditorlandslaget
Meny

Intervju Nikolai Meling

Den yngste – og svært erfarne – utøveren på Bakerlandslaget, heter Nikolai Meling. Han har vært medlem siden i fjor, og lager helst croissanter og annen wienerbakst. I dag jobber Nikolai hos Taverna Brillo i Stockholm.

Hvorfor valgte du å bli baker?

– Jeg fant kunsten i faget. Dermed ble det enkelt å velge det. 

Hvem innen bakerverdenen ser du opp til?

– Min tidligere sjef, Morten Schakenda. Der lærte jeg blant annet å jobbe effektivt – og at man får til å jobbe, selv om man ikke har fått noe søvn.

Hvordan ser dagens arbeidsmarked ut for en baker?

– Det er mange som behøver bakere i bransjen for tida, men samtidig er det litt vanskelig å få seg jobb. Det hele gjelder å være interessert nok til å jobbe med dette, og det gjelder ikke alle.

Hvorfor ville du bli med i BKL?

– Ville prøve noe nytt. Samtidig ville jeg utvikle meg selv innen faget. Jeg sendte en mail til Knut om hvordan man kunne bli med på landslaget, og etter litt mailing ble jeg spurt om jeg ikke ville  være med på et par samlinger. Etter det ble vi enige om at jeg kunne bli med på landslaget.

Hvordan vil du beskrive kulturen i BKL-teamet?

– En fantastisk gjeng som brenner like mye for bakefaget som meg.

Hva liker du best ved å være deltaker av BKL?

– Muligheten til å prøve nye ting. Du lærer å være helt nøyaktig i arbeidet ditt, mens jeg også får utfordret mine ferdigheter.

Du jobber for tiden i Stockholm. Hva er den største forskjellen på bakeryrket i Norge og Sverige?

Kvaliteten på produktene er den aller største forskjellen. Samtidig er de fleste her opptatt av økologiske råvarer, så det blir brukt mye av det.

Hvem ser du opp til i bakerverdenen?

Fredrik Lønne fra Porsgrunn, og selvsagt alle på landslaget.

Hva vet du om baking i dag, som du gjerne skulle ha visst som 15-16 åring?

Hvordan man lager en surdeig.

Hvilke fagområde vil du bli bedre på?

Helst alle.

Kalender

Se flere aktiviteter

Nikolai_Meling

CV Nikolai Meling

Født: 28.10.1993

Bosted: Stockholm

Deltager på Bakerlandslaget siden: 2014

Utdanning/svennebrev: Baker (2014)

Nåværende arbeidsgiver: Taverna Brillo, Stockholm

Stilling: Baker

Bakerlandslagets utøvere