Baker- og konditorlandslaget
Meny

Intervju Knut Hammeren

Bakerentusiasten Knut Hammeren er lidenskapelig opptatt av baking. Når han ikke trener med landslaget i baking jobber han hos Lantmannen Cerealia AS som prøvebaker.

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

– Jeg synes det er gøy å gjøre andre glade, og hvem er det som ikke blir glad av god bakst? Jeg fikk også lønn under utdannelsen, så jeg slapp studiegjeld.

Hvorfor ville du bli med i BKL?

– Det er en unik mulighet til å få lov til å være med på veldig mye gøy. Det er spennende å utfordre seg selv, og jeg ønsker å vise frem faget.

Hva liker du best med å være  i BKL?

– Å få lov til å være en del av et så godt lag, vi har så mange forskjellige sterke sider som gjør oss til et vanvittig solid team. Det er også rimelig innafor å få lov å reise i inn- og utland med det norske flagget på brystet.

Hvordan vil du beskrive kulturen i BKL-teamet?

– Vi er en glad og inspirert gjeng som oser av fagstolthet, og alle er ivrige etter å bli bedre.

Har du en faglig prestasjon du er spesielt stolt av?

– Jeg er veldig stolt av å være på landslaget, og under konkurransen i Finland i fjor gjorde vi det ekstra bra.

Hvilke fagområdet er det du vil bli bedre på?

– Det er det som er problemet! Jeg ønsker nemlig å bli bedre på alle områder da jeg elsker å lære, og skjønne hvorfor ting fungerer som de gjør.

Hva er det viktigste du lærte som lærling?

– Gleden ved å få til nye ting! Jeg husker fremdeles den følelsen jeg hadde da konditormesteren viste meg hvordan man lagde et hjerte med sprøytepose for cirka 26 år siden, eller da vi konkurrerte om å få til de beste wienerbrødene i bakeriet.

Hvordan ser dagens arbeidsmarked ut for en konditor/baker?

– Vi er inne i en fase der fagkunnskap blir mer og mer viktig, så hvis man ønsker å jobbe som baker eller konditor er etterspørselen etter kvalifisert arbeidskraft stor. Og en annen – ting hvis du ønsker større frihet og valgmuligheter klin til litt under utdanningen, vær raus under læretiden, still krav til å få lære og bli GOD, da ligger plutselig hele verden åpen og du vil oppdage at livet leker.

Hva er ditt ultimate karrieremål?

– Å vinne VM.

Er det du jobber med i dag, hva du så for deg når du begynte på utdannelsen?

– Nei. Dette er bedre.

Kalender

Se flere aktiviteter

Knut_Hammeren

CV Knut Hammeren

Født: 07.12.1974

Bosted: Sørumsand

Deltager på Bakerlandslaget siden: 2011 (tidligere Coach)

Utdanning/svennebrev: 

  • Svennebrev, baker
  • Svennebrev, konditor
  • Mesterbrev, baker & konditor

Nåværende arbeidsgiver: Lantmannen Cerealia AS

Stilling: Prøvebaker

Konkurranseerfaring:

  • Nordisk mesterskap Ung Konditor, 1994
  • EM Ung Baker 1994, 4.plass
  • NM Ung Baker 1995, 1.plass
  • 6 nasjoners bakelandskamp, 2000
  • Nordic Bakery Cup (lag) 2011, 2.plass
  • Nordic Bakery Cup (lag) 2012, 4.plass
  • Nordic Bakery Cup (lag) 2013, 2.plass
  • Nordic Bakery Cup (lag) 2014, 2.plass
  • Hjelpetrener for Unge Bakere 1996
  • Hovedtrener for Unge Bakere 1997-1999
  • Jurymedlem «Årets Brød 2011»
  • Juryformann «Årets Brød 2012»
  • Juryformann «Årets Brød 2013»

Bakerlandslagets utøvere