Baker- og konditorlandslaget
Meny

Intervjue med Fredrik Lønne

Fredrik Lønne ble en del av bakelandslaget høsten 2016. Han elsker å bake brød og foretrekker aller helst å heve de med surdeig.
Lidenskap for faget, bakeglede og gjennomført håndverk er det som kjennetegner Fredrik.

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

Det var tilfeldigheter som gjorde at jeg begynte å bake brød. Når jeg startet med dette, fant jeg fort ut at dette var et fag jeg hadde brennende interesse og forståelse for. Jeg ønsket bare å lære mer og fikk etterhvert mulighet til å jobbe med dette.

Hvorfor ville du bli med i BKL?

Dette henger sammen med punktet ovenfor og at jeg hadde et sterkt ønske om å lære mer om faget. Det er et privilegium å kunne være sammen med andre som tenker mye av det samme innenfor faget. I tillegg håper jeg selv at jeg har noe å lære bort og bidra med i laget, for videreutvikling. Å være deltaker på BKL åpner også opp muligheter for å delta i konkurranser, noe ser jeg frem til. Tidligere har jeg konkurrert innenfor idrett, så det blir veldig spennende.

Hva liker du best ved å være deltaker av BKL?

Det å møte de andre utøverne på laget. Det er en veldig bra og dedikert gjeng. Her  kan jeg dyrke bakerfaget på et høyt nivå.

Hvem innen “bake- og konditor”-verdenen ser du opp til?

Det er ingen tvil om at min tidligere sjef Morten Schakenda er den jeg ser mest opp til. Han valgte i 2013 å satse på meg som da var helt fersk i faget. Han ga meg de nødvendige verktøy og inspirasjon for å bli en god håndverker. Morten er en drivende dyktig baker med en fantastisk personlighet.

Hvor hadde du ditt beste café- eller konditoribesøk?

Det er to høydepunkter jeg vil trekke fram. Mitt første besøk var i San Fransisco, der besøkte jeg Tartine Bakery og spiste  et brød som jeg aldri har smakt maken til! Dette ønsker jeg bare å gjenskape. Det andre besøket var i Paris på et bakeri som heter Du Pain et Des Idées. Der så jeg et håndverk og en baker som jobbet helt kompromissløst. Slike opplevelser  gjør noe med deg som baker og da forstår man hva man vektlegger i det man lager.

Har du en faglig prestasjon du er spesielt stolt av?

Jeg er ganske stolt av svenneprøven min. Mest på grunn av premissene den ble gjennomført på og hvordan jeg presterte.

Hvilke fagområdet vil du bli bedre på?

Som nevnt over har jeg et brød jeg ønsker å gjenskape, samt å finne min stil og utføre dette bedre og bedre. Utover dette ønsker jeg alltid å utvikle meg på forskjellige områder og tillegne nye metoder og kunnskap for å lage produkter.

Hvordan ser dagens arbeidsmarkedet ut for en konditor eller baker?

I de største byene i Norge virker jobbmarkedet ganske bra, men det kommer litt an på hva slags bakeri man ønsker å jobbe i. Utenfor byene er det ikke fullt så enkelt, men det kan være til stor hjelp  å ha gode kontakter innen faget. Jeg tenker også at man må være frempå og ta initiativ.

Hva er ditt ultimate karrieremål?

Mitt ultimate mål må være å starte mitt eget bakeri og kunne drive dette med verdier jeg kan stå inne for og som er viktige for meg. Jeg ønsker også å prestere godt i konkurranser med BKL, noe som er viktig for meg.

Hvilke hobbyer/interesser har du ved siden av arbeidet?

Utover bakefaget er jeg en veldig aktiv mann. Jeg trener mye og er en del på tur i friluft.

Kalender

Se flere aktiviteter

Fredrik Lønne

CV Fredrik Lønne

Født: 13.05.1983

Bosted: Porsgrunn

Deltager på Bakerlandslaget siden: 2017

Utdanning: Svennebrev baker og Diplombaker.

Jobb: eier Harmoni Håndverksbakeri

Konkurranseerfaring:

  • Nordic bakery cup 2017, 1. plass.
  • Bread & baguette 2017, 1.plass
  • Nordic 2018, 3.plass

 

Bakerlandslagets utøvere