Baker- og konditorlandslaget
Meny

Intervjue med Christer Celso Johnsen

Christer Johnsen er ny utøver på Konditorlandslaget fra 2017 og med en solid passion for håndverk og håndverksfaget er han stadig  på jakt etter å prøve ut nye teknikker. En av spesialitetene er kaker og petit fours  dessert. Christer jobber til daglig som Konditorsjef på Quality Hotel Expo.

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

Jeg gikk det første året på næringsmiddelfag, som det het den gang. Jeg hadde alltid i tankene at jeg skulle bli kokk, men så leste jeg et interjuv med Lars Lian i en av fagbøkene vi brukte, at det fantes en egen linje for kaker og sjokolade. Da visste jeg hva jeg skulle bli når jeg var ferdig med grunn-utdannelsen.

Hvorfor ville du bli med i BKL?

Jeg ønsker å utfordre meg selv og møte andre som brenner for faget sitt, og dyrke det man bruker utallige timer på hver dag.
Hva liker du best ved å være deltaker av BKL?
Jeg liker best samholdet og at vi er så mange med forskjellige erfaringer. Man lærer noe av alle uansett om man er baker eller konditor.

Hvem innen “bake- og konditor”-verdenen ser du opp til?

Antonio Bachour og Nina tarasova

Hvor hadde du ditt beste café- eller konditoribesøk?
I paris da jeg var utplassert fra læreplassen min SebastienBruno. Jeg besøkte et konditori  » Un dimanche a paris» som var en liten kafe/konditori med glassvegger til kjøkkenet hvor kunne se inn på kjøkkenet når de jobbet. På den tiden hadde de en av verdensmesterne fra VM  og det var veldig stort og se han i arbeid.

Har du en faglig prestasjon du er spesielt stolt av?

Å komme på baker – og konditorlandslaget samt å delta i NM.

Hvilke fagområdet vil du bli bedre på?

Jeg er nysgjerrig og ønsker å utvikle meg på alle områder hvor jeg kan lære mer. Man blir aldri utlært. For øyblikket konsentrere jeg meg om is og sjokolade.

Hvordan ser dagens arbeidsmarkedet ut for en konditor eller baker?

Det blir flere faglærte og samtidig  kommer det hele tiden nye plasser. Så lenge man er bevisst på det man vil jobbe med og jobber hardt for det, vil man nå de mål man setter se.
Hva er ditt ultimate karrieremål?
Å vinne en internasjonal konkurranse.

Hvilke hobbyer/interesser har du ved siden av arbeidet?

Det blir litt film og matlaging etter jobb, men jeg blir fort tiltrukket av nye ideer og smaker til  desserter og kaker som må prøves ut. Da må film og annet vike.

Kalender

Se flere aktiviteter

Nye deltagere på BKL

CV Christer Celso Johnsen

Født: 28.07.1988

Bosted: Oslo

Deltager på Bakerlandslaget siden: 2017

Utdanning: Fagbrev kokk, Svennebrev konditor

Nåværende arbeidsgiver: Quality Hotel Expo

Stilling: Konditorsjef

Konkurranseerfaring:

  • Buskerud Cup kokkelærlinger   2009
  • Oslocup konditorlærling        2010
  • Oslocup konditorlærling        2011
  • Årets kake                2012
  • Årets kake                2015

Konditorlandslagets utøvere