Baker- og konditorlandslaget
Meny
IMG_9203[1]

Thea serverte vinner-desserten til NHO Direktør Kristin Skogen Lund

Thea Victoria Thoren Jensen er lærling og har en brennende interesse for konditor-faget. Hun elsker å lære nye ting, ekspertimentere og bruke kreativiteten. Thea er ekstra glad for det store engasjementet som har vært i media i det siste, med fokus på yrkesfag, og gleder seg sammen med hele bransjen over at Baker – og konditorfag endelig får sin egen fagutdanning på VG2. Det var derfor ekstra stor stas å få servere vinnerdesserten til NHO`s Administrerende direktør Kristin Skogen Lund, som har et brennende engasjement for yrkesfag og som er en viktig ambassadør.

Se intervjuet her

Thea er et prakteksempel på en som har tatt valget om å satse på konditoryrket og lykkes.Hun ble rekruttert inn på Baker og Konditorlandslaget 1. januar i år, og det er svært imponerende at en lærling går rett til topps og vinner kategoripris i Nordic Pantry Cup 2018. Nå holder hun på å øve til svenneprøven som hun skal ta i mai.

Presentasjon av Thea Viktoria Thoren Jensen

Endelig egen linje for Baker- og Konditorfag på Vg2

Baker og Konditorbransjens Landsforening  har jobbet lenge for å få et Baker og Konditorlandslag (BKL) som kan være med å hevde seg i internasjonale konkurranser. Dette arbeidet har begynt å skape resultater og for første gang skal laget delta i VM i 2020. Dette er viktig for rekruttering til både fag og bransje, og ikke minst er det viktig for å bygge yrkesstolthet.
Baker og konditorfaget vil fra 2020 få en egen fagutdanning på Vg2, og sammen med gode prestasjoner for landslaget vil dette være med å inspirere de unge som går med tanker om å satse på dette faget. På sikt vil forhåpentligvis dette gi resultater til sterkere rekruttering til bransjen både på kvalitet og kvantitet.

Les mer – egen linje for Baker- og Konditorfag på Vg2

Hva skal til for at yrkesfag skal være attraktivt?

Det er i hovedsak tre suksesskriterier Thea trekker frem som avgjørende:

1. Mentorer, grupper med kompetanse og sterke fagmiljø 
Personer man kan se opp til, lære av og bli inspirert av betyr veldig mye. Det å bli en del av Baker og Konditorlandslaget har gitt både  faglig og personlig utvikling.
2.  Bedrifter som tilrettelegger og satser på lærlingene
Det at bedriftene tar inn og satser på lærlinger er av stor betydning
3.  Videreutdanning og kompetanse 
Muligheten for å kunne ta videre utdanning

Dette består vinner-desserten av:

Desserten består av ananasmousse på en karamellisert ananasbunn.
Ristet kokosiskrem, rom kake, romgele og vannbakkels med malibuganache.
Det må beregnes to dager å lage denne desserten.
Les mer om vinnerdesserten

Oppskriften finner du her: Pina Cola

Vinnerdesserten Foto: Jon-Are-Berg Johannesen

Vinnerdesserten
Foto: Jon-Are-Berg Johannesen

Relaterte artikler