Baker- og konditorlandslaget
Meny
DSC_1621
Forberedelsestid: Steketid:
220 til 230 grader i ca 30 minutter

Ingredienser:


Havrebrød
750 g vann
670 g Hvetemel
220 g Store havregryn
110 g Sammalt rug fin
15 g Salt
25 g gjær
50 g maltekstrakt

Havrebrød

Bruk romtempererte råvarer, og så kaldt vann fra springen.

Vei opp alle ingrediensene i eltebollen og tilsett vannet men hold igjen 1 desiliter til senere i elteprosessen.

Elt deigen i 4 minutter på sakte fart for så å øke hastigheten litt. Spe inn den siste desiliteren av vannet litt etter litt til alt vannet er inne. Elt deigen til den begynner å bli blank og jevn i strukturen.

Når deigen er ferdig eltet settes deigen til heving i ca. 2 timer eller til dobbel størrelse. Pakk inn bollen i plast eller legg et klede over.

Ta deigen ut på bakebordet og del den i enten 3 små eller 2 store brød alt etter hvor store former du har.

Form brødene og legg dem i smurte former og sett brødene til heving. Når brødene står litt over kanten på formen er de klare til å stekes. Stryk brødene med vann og strø godt med store havregryn oppå brødene til dekor.

Stek brødene midt i ovnen på 220 til 230 grader i ca 30 minutter til de har fått en gylden brunfarge.

Ta brødene ut og dunk i bunnen på brødene. Hører du en hul lyd er brødene ferdig og de kan avkjøles på rist. Er brødene tunge og du ikke hører den hule lyden bør brødene stekes lenger. Man kan også måle kjernetemperaturen på brødene. Stikk gjerne et digitalt termometer i brødet. Når kjernetemperaturen har nådd 90 grader er brødene ferdige.