Baker- og konditorlandslaget
Meny
IMG_8903

Nordic Bakery&Pastry Cup 2018: Bronseplass og kategoripris for beste dessert

Ferske utøvere – store prestasjoner og spennende kreasjoner

Tema var sport og det manglet ikke på kreativitet, unike smaker og flotte kreasjoner i årets Nordic Pastry&Bakery Cup som gikk av stabelen i Danmark 18.-19. mars. Totalt ble det to sammenlagte bronseplasser og kategoripris for beste dessert. I årets konkurranse var det tre ferske utøvere som hadde sin første internasjonale konkurranse. Jonatan Bart og Yusuf Mannigham fra bakerlandslaget, og Thea Victoria Thorèn fra konditorlandslaget. Fredrik Lønne og Tonje Holtungen stilte i Nordic for 2. gang. Det ble en endring i konditorteamet få uker før konkurransen som gjorde at Tonje Holtungen stilte på relativt kort varsel.

Fredrik Lønne leverte baguetter, kuvertbrød og brød. Yusuf Mannigham leverte søtbakst og Jonathan Bart showpiece. Tonje Holtungen leverte kake/ iskake og Thea Victoria Thoren Jensen leverte desserten som gikk til topps. Showpiece var delt mellom Thea og Tonje. Det at en lærling går i sin første konkurranse og vinner sin kategori, er en fantastisk prestasjon som vi er stolte av.

Her kan du se filmen fra hele Nordic

Jonathan Burt Yusuf Manningham Fredrik Lønne Utøvere Nordic bakery Cup 2018

Jonathan Burt
Yusuf Manningham
Fredrik Lønne
Utøvere Nordic bakery Cup 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thea Victoria Thorèn Jensen Nordic Pastry Team 2018

Thea Victoria Thorèn Jensen
Nordic Pastry Team 2018

Tema sport – OL

Temaet i hele konkurransen for begge kategoriene var sport. Bakerlandslaget hentet inspirasjon fra OL med alle de tilhørende elementer herfra. Det var en helhetlig rød tråd i tema og alle produktene hadde hver sine OL-elementer med seg. Fokus har vært på spennende smaker, konsistens, tekstur, form, farge og selvsagt den siste finishen. Showpiecen hadde en kombinasjon  av alle elementene og ble toppet med en OL-fakkel. Når man vet at alt dette består av deig, sier det seg selv at det er timing og detaljarbeid er avgjørende for resultatet og for at den fortsatt står når tiden er ute. Dette satt som et skudd i konkurransen og det var en fantastisk innsats av Jonathan Burt som gjorde dette kunststykke for første gang i en konkurranse.

Surf, strand og piña colada

Konditorene hentet inspirasjon i strandliv og deilige drinker. Den første ideen var at det skulle være en piña colada-sorbet som hovedelement i desserten. Derfra utviklet det seg videre til å jobbe med ananas, ristet kokos iskrem og Malibu ganasche, ting du finner en piña colada. Vi liker også å leke litt med smaker som ikke er så vanlig i desserter og vi la inn litt chili, koriander og flambert ananas.

«Det å vinne denne kategorien er viktig for meg og det har egentlig vært hovedmålet mitt i denne konkurransen. Jeg har jo lite konkurranseerfaring og tenkte at det var smart å ha fokus på det jeg jobber med i det daglige. Å få beste dessert var en veldig fin avslutning på konkurransen for min del, sier Thea Victoria Thoren Jensen.»

Vinnerdesserten Foto: Jon-Are-Berg Johannesen

Vinnerdesserten
Foto: Jon-Are-Berg Johannesen

Se intervju med dessertvinneren Thea Thorèn Jensen

Samlet resultat for Nordic Bakery&Pastry 2018:

Norge var fattige 5 poeng unna sølvet i årets Nordic. En av dommerne mente at Norge hadde bommet på tema på showpiecen og ga dertil lav poengsum. Les mer om dommerpoengene i Nordic

Nordic Bakery Cup 2018:

Island, Danmark, Sverige og Norge deltok i konkurransen som endte slik:
1. Danmark (Per Eckholt, Stephanie Svendgaard og Sigurdur Baldvinsson)
2. Sverige (Amanda Bäckstrôm, Sara Fjärrstrand og Alexander Pelli)
3. Norge (Fredrik Lønne, Yusuf Abdirahman Mohamed og Jonathan Burt)

Nordic Pastry Cup 2018

Her konkurrerte Norge, Sverige og Danmark. Slik ble resultatet:
1. Danmark (Benjamin Hansen og Cornelia Luckey)
2. Sverige (Emelie Karlén og Minna Lindegard)
3. Norge (Tonje Holtungen og Thea Victoria Thoren Jensen)

Relaterte artikler