Baker- og konditorlandslaget
Meny
nordisk 2018

Nordic Bakery & Pastry cup 6. – 7. september 2019

Nordic Bakery and Pastry cup er årets store bakebegivenhet under Matstreif, Norges største matfestival som arrangeres midt i hjertet av hovedstaden.

Det er 9. året Nordic Bakery and Pastry Cup arrangeres, og Norge er nå vertskap for tredje gang. Deltakerlandene vil i år være Island, Danmark, Sverige og Norge. Om Nordic Bakery Cup. Norge, Sverige og Danmark i begge konkurransene, og Island på Baker konkurransen.

Tema i år er ”Kunst” som byr på muligheter for mange spennende utforminger og kreasjoner. Lagene er i full gang med forberedelsene, det har vært en travel vår med fokus på å bygge laget som én enhet, og for å «fin tune» produkter og teknikker til konkurransen.

Det er viktig for landslaget å prestere på et nasjonalt nivå, det vil gi oss føringer inn mot internasjonale konkurranser.  Videre er vårt hovedmål for året å vinne Nordic Bakery Cup og Nordic Pastry Cup

Vi skal bruke  «Vi elsker deig» til å legge ut bilder og resepter av produktene til forbrukere etter konkurransen slik at hele Norges befolkning kan lage disse selv hjemme på kjøkkenet. Vi har også stort fokus på at dette skal  være med på å bygge laget, sette det i stand til å ta topplasseringer i årene som kommer og gjøre oss klar til en eventuell VM deltakelse igjen innen kort tid.

På nåværende tidspunkt er vi stort sett klare med den kreative prosessen inn mot disse konkurransene. Vi begynner å klokke oss inn på oppgavene der vi skal «koke» avanserte arbeidsoppgaver ned på konkurransetider,  med gull for øyet, sier en engasjert og målrettet Hovedtrener Kjetil Dale Aas.

De som skal konkurrere er

Bakeri: Fredrik Lønne, Trude Beate Brendehaug og Jonathan Burt

Konditori: Vilde Strandos Nistad og Sunniva Nergaard Myhre.

Mer informasjon om våre utøvere kan du finne her.

I Nordic Pastry Cup stiller hver nasjon med to utøvere, som skal prestere sammen som et lag. Pastry konkurransen foregår med 2 timer prep dag 1, og 7 timer på selve konkurranse dagen. Da skal det lages:

  1. Dessert
  2. Kake laget av sjokolade mousse
  3. Iskake
  4. En skulptur laget av sjokolade.

De som skal representere det Norske Konditorlandslaget er Sunniva Nergaard Myhre og Vilde Strandos Nistad. Vilde har erfaring fra 1 tidligere Nordisk samt VM på IBA, og Sunniva går i konkurranse for første gang.

I Nordic Bakery Cup har hver nasjon tre utøvere, som også skal prestere som et lag. Bakery konkurransen foregår med 1,5 timer prep dag 1, og 7 timer på selve konkurranse dagen. Hver nasjon skal i løpet av denne korte tiden vise:

  1. Showpiece
  2. Brød og Baguetter
  3. Søt hvetebakst og kjevlede deiger

De som skal representere det Norske Bakelandslaget er følgende:

  1. Jonathan Burt, Showpiece
  2. Fredrik Lønne, Brød og Baguetter
  3. Trude Beate Brendehaug, Søt hvetebakst og kjevlede deiger

Også disse utøverne har konkurranseerfaring. Alle tre har deltatt på Nordisk tidligere med gode resultater.

Relaterte artikler