Baker- og konditorlandslaget
Meny
bakere

Landslagsutøvere vant NM baker NM ung baker 2018

NM baker og NM ung baker fant sted på Hellerudsletta henholdsvis 23. og 24. oktober. I begge konkurransene var det en utøver fra bakelandslaget som tok gullmedaljen.

Nicolai Meling er Norges beste baker, og Cathrine Olsen er Norges beste unge baker.

 

I konkurransen om å bli Norges beste baker hadde Nicolai Meling tøff konkurranse fra landslagskollega Jonathan Burt (Tollboden Bakeri, Flekkefjord), som tok sølvmedaljen, og Loic Arquetout (Søtt+Salt, Bergen), som tok bronse.

Nicolai jobber til daglig for Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn. Han var også med og konkurrerte da bakelandslaget vant bronsemedalje i bake-VM i september.

Cathrine Olsen, som til daglig jobber for Fardal bakeri, klatret til topps blant de unge bakerne. På sølv- og bronseplass endte henholdsvis Caroline Hetland Åsen (W.B Samson, Oslo) og Ingrid Knutsen (Godt Brød, Bislett, Oslo).

Deltagerne i begge konkurransene måtte levere to typer brød, to typer baguetter, to varianter søtbakst og to typer laminert deig (croissant, wiener e.l.). Temaet for konkurransen var nyt Norge, og det ble bedømt ut i fra følgende kriterier:

  • Utseende: Delikat, appetittvekkende, fasong og visuelt uttrykk
  • Krumme: Volum, jevn og riktig tekstur/struktur i produktet
  • Skorpe: Stek/kulør, skorpens tykkelse, sprøhet/«tyggefølelse»
  • Aroma: Lukt, naturlig, balansert
  • Smak: Naturlig smak, balansert
  • Likhet: Korrekte, konsistente størrelser og former
  • Kreativitet: Kreativ og personlig stil, presentasjon og teknikker

Planlegging og gjennomføring av konkurransen, orden på sin egen arbeidsstasjon under konkurransen, hygiene (personlig/klær, arbeidsstasjon, verktøy/utstyr), presentasjon av konkurranseprogrammet (for publikum og jury) og temagjennomføring tas også i betraktning i bedømmelsen.

Relaterte artikler