Baker- og konditorlandslaget
Meny
nordisk 2018

Nordic Bakery & Pastry cup 6. – 7. sept 2019, Oslo

Nordic Bakery and Pastry cup 6-7 september 2019  er årets store bakebegivenhet under
Matstreif, Norges største matfestival som arrangeres midt i hjertet av hovedstaden.

Det er 9. året Nordic Bakery and Pastry Cup arrangeres, og Norge er nå vertskap for tredje gang. Deltakerlandene vil i år være Danmark, Sverige og Norge. Om Nordic Bakery Cup.

Tema i år er ”Kunst” som byr på muligheter for mange spennende utforminger og kreasjoner.

Program

I Nordic Bakery Cup har hver nasjon tre utøvere, som også skal prestere som et lag. Bakery konkurransen foregår med 1,5 timer prep dag 1, og 7 timer på selve konkurranse dagen.

Showpiece
Fredrik Eiserman – Sverige
Bernadett Szabo – Danmark
Jonathan Burt – Norge

Brød og Baguetter
Tobias Jadberg – Sverige
Jonas Lindegaard Jørgensen – Danmark
Fredrik Lønne – Norge

Søt hvetebakst og kjevlede deiger
Yasmine Cecilia Weiglin – Danmark
Trude Beate Brendehaug – Norge
Alexander Pelli – Sverige

Nordic Pastry Cup stiller hver nasjon med to utøvere, som skal prestere sammen som et lag. Pastry konkurransen foregår med 2 timer prep dag 1, og 7 timer på selve konkurranse dagen. Da skal det lages;

Dessert
Kake laget av sjokolademousse
Iskake
En skulptur laget av sjokolade

De som konkurrerer er:

Vilde Nistad Strandos – Norge
Sunniva Nergård Myhre – Norge

Nicoline Vinding Mikkelsen – Danmark
Nicoline Hjort – Danmark

-Sverige
-Sverige

 

Om utøverne:

Fra Norge:

Fredrik Lønne
26 år. Jobber og driver Harmoni bakeri i Porsgrunn.
Vinner av nordisk 2017 og 3 plass i nordisk 2018.

Trude Beate Brendehaug
29 år, arbeidsgiver annonseres senere.
Utdannet baker og konditor, mottok svennemedaljen for utmerket avlagt fagprøve i bakerfaget.
Deltager nordisk 2017

Jonathan Burt
26år, arbeidsgiver tollboden.
Deltager nordisk 2018.

Vilde Nistad Strandos,
26 år, Naustdal dampbakeri.
• Nordic Pastry Cup 2017 3. Plass
• Pris for beste kake under Nordic 2017
• Pris for beste desserttallerken under Nordic 2017
• UIBC Junior World Championship of Confectioners 5. Plass

Sunniva Nergård Myhre
 24 år, Solastrand hotel, umerittert på senior nivå.

Fra Danmark:

Nicoline Vinding Mikkelsen
is working at Kurhotel Skodsborg.
She is the winner of Skills Denmark in 2017. She assisted the Danish team in Nordic cup in both 2017 and 2018.
Nicoline’s speciality in competitions is the visual outlook.

Nicoline Hjort
is working at Hotel d’Angleterre in Copenhagen.
She has been assisting the Danish team in Nordic cup in 2018.
Nicoline’s speciality in competitions is taste and texture.

Assistant coach – Jesper Widding Damkjær

Fra Sverige:

Fredrik Eiserman 
Curently working as a pastry chef at Valhallabageriet in Stockholm. Has competed twice in baker of the year in Sweden. Earned a silver medal both times.

Alexander Pelli
Alexander has worked at ”Juno the bakery” in Copenhagen but are currently working at ”Bageri Petrus” in Stockholm. This spring he won the competition ”Baker of the year”  in Sweden and last year he got awarded ”Best viennoiserie and sweet bread”.

Tobias Jadberg
Tobias is 28 years old and lives in Stockholm. He is originally from Lund, the southern part of Sweden. Tobias has been baking since the age of 18 and this is his first baking competition. He currently works at Fosch Artisan Pâtisserie as the head baker.

Mer informasjon om våre utøvere kan du finne her.