Baker- og konditorlandslaget
Meny
IMG_7835

Dronningkake til Dronningens 80-års jubileum

Den 4. juli er H.M. Dronnings Sonjas 80-års dag og en rekke begivenheter finner sted i slottsparken for å markere jubileet, deriblant kakeservingen med Dronningkaken laget av Baker- og Konditorlandslaget.

Dronningkaken er en tidkrevende kake å lage og siden vi skulle lage 40 stykker, så begynte vi å lage pynten allerede på forrige landslagssamling. Dette er en laginnsats og alle har bidratt, selv om det er Tonje og Vibeke som har tatt siste del.

Vi har brukt Sjokoladesalongen til Tonje i Vestfossen og i morges var vi på Bakehuset Økern for siste touch. Heldigvis fikk vi god hjelp derfra til transporten ned hit, det var en av de kritiske punktene, slik at alle kaker skulle komme uskadet frem til slottet.

Kongehuset støtter yrkesfag

Kongeparet har tidligere bemerket sin støtte til yrkesfag og dette ligger nok til grunn for at Baker- og Konditorlaget fikk lage denne gaven.

Vi legger merke til Kongehusets interesse for yrkesfag og er glade og stolte for at vi kan være her i dag og vise frem faget vårt på en så fin måte. Dette er rett og slett en gave til Dronningen fra hele bransjen som vi håper blir satt pris på og også at faget vårt blir lagt merke til.

Dette er kaken

Kaken er lett, sommerlig og stilren. Dronningen er veldig glad i norsk natur og det franske. Kaken er hvit, pyntet med rosa marengs, små markblomster, insekter av farget hvit sjokolade. Markblomster, marihøner og sommerfuglene er inspirert av Dronningens friluftsinteresse, og så måtte vi ha med bier, etter bybiene som bor i Dronningparken. Langs kanten er det pyntet med et flott grønt bånd og satt på en Fleur-de-lis som gjenspeiler det Franske.

Unknown-2 Unknown-6

Smakene: De beste smakene i sesongen hvor jordbær står i høysetet, men som er blandet med nydelig italiensk kremost, mandler, hvit sjokolade, hylleblomst og basilikum. Hylleblomst og basilikum er noe av overraskelseselementet som gjør smakssammensetningen unik og spennende. Friskt, syrlig og søtt.

Unknown-8

Dronningens bursdagskake består av mange lag. Først er det en bunn av mandler og gresskar, så karamellfudge med havsalt. Over fudgen er det drysset syrlige yoghurtsmuler, og over der et lag mascarpone og basilikummousse.Dette er toppet med et lag jordbærskum, en hylleblomstmousse – og til slutt trukket med en hvit sjokoladeglaze.

Alt er laget i sjokolade.Kaken ble servert på en spesiallaget trefjøl med tresnitt som er pusset og lakket.

Hele oppskriften finner du her 

Dagen vår oppsummert på ett minutt:

 

 

 

Relaterte artikler