Baker- og konditorlandslaget
Meny
to bakere

Bakelandslaget tok bronse i VM

Med Ivar Bakke (Ivar the Cakemaker) og Nikolai Meling (Harmoni Håndverksbakeri) i spissen, tok Norge en historisk 3. plass i iba UIBC – cup, kun slått av Kina (1. plass) og Tyskland (2. plass).

VM på iba – messen i München er den første internasjonale konkurransen det norske bakelandslaget har deltatt i utenfor Norden, og det var knapt noen som på forhånd hadde trodd at bakerne skulle slå land som Frankrike og Korea; ei heller at det skulle bli medalje.

Konkurransen hadde «universet» som tema, og det norske laget vant kategoriprisen «Party Products», eller småbakst. Her hadde de blant annet laget små hamburgere som skulle forestille planeter. De andre kategoriene i konkurransen var brød, wienerbrød og show piece som ble vunnet av henholdsvis Tyskland, Korea og Kina.

Etter at bake – VM var overstått, var det tid for VM i ung konditor. Her stilte Norge med Vilde Nistad Strandos fra Naustdal Dampbakeri. Vilde tok en imponerende 5. plass etter å ha laget en showpiece i sukker, en dessert-tallerken, en mousse-kake, 4 typer konfekt og fire modellerte figurer i marsipan. Temaet for konkurransen var høst. Vinneren av konkurransen var Kina, med Tyskland og Japan på henholdsvis 2. og 3. plass.

Relaterte artikler