Baker- og konditorlandslaget
Meny

Møt Baker og Konditorlandslaget

Baker- og Konditorlandslaget er en samling av noen av bransjens beste bakere og konditorer. Alle på landslaget har krevende jobber som krever full innsats. Likevel trener de flere timer i uken for å bli enda bedre på det de allerede er veldig gode på. En gang i måneden møtes de for å lære av hverandre og perfeksjonere seg til konkurranser.

Hva er det som driver dem? Først og fremst kjærligheten til det yrket de har valgt. Eller kanskje vi skulle kalle det lidenskapen. Gleden over å skape noe nytt, over hele tiden å være i utvikling og måle krefter med de beste. Her duger ingen snarveier, ingen lettvinte løsninger. Det handler om å strebe etter det perfekte – prøve nye oppskrifter, oppdage nye smaker. Og ikke minst – om å ha det veldig morsomt underveis!

Kalender

Se flere aktiviteter

Bakelandslagets utøvere

Konditorlandslagets utøvere

Aktuelt

Baker- og Konditorlandslaget

Nordic Bakery & Pastry cup 2019

6-7 september 2019

Nordic Bakery and Pastry cup er årets store bakebegivenhet under Matstreif, Norges største matfestival som arrangeres midt i hjertet av hovedstaden.

Det er 9. året Nordic Bakery and Pastry Cup arrangeres, og Norge er nå vertskap for tredje gang. Deltakerlandene vil i år være Island, Danmark, Sverige og Norge. Om Nordic Bakery Cup. Norge, Sverige og Danmark i begge konkurransene, og Island på Baker konkurransen.

bakere

Landslagsutøvere vant NM baker NM ung baker 2018

NM baker og NM ung baker fant sted på Hellerudsletta henholdsvis 23. og 24. oktober. I begge konkurransene var det en utøver fra bakelandslaget som tok gullmedaljen.

Nicolai Meling er Norges beste baker, og Cathrine Olsen er Norges beste unge baker.

 

I konkurransen om å bli Norges beste baker hadde Nicolai Meling tøff konkurranse fra landslagskollega Jonathan Burt (Tollboden Bakeri, Flekkefjord), som tok sølvmedaljen,

to bakere

Bakelandslaget tok bronse i VM

Med Ivar Bakke (Ivar the Cakemaker) og Nikolai Meling (Harmoni Håndverksbakeri) i spissen, tok Norge en historisk 3. plass i iba UIBC – cup, kun slått av Kina (1. plass) og Tyskland (2. plass).

VM på iba – messen i München er den første internasjonale konkurransen det norske bakelandslaget har deltatt i utenfor Norden, og det var knapt noen som på forhånd hadde trodd at bakerne skulle slå land som Frankrike og Korea;