Økning i antall søkere til restaurant- og matfagene

Publisert

Foto: Smakdegfrem.no

Etter mange år med jevn nedgang, ser nå trenden ut til å snu. I fjor stoppet nedgangen opp og tallene for 2024 viser en økning i hele 7 % i antall søkere til restaurant- og matfagene.

- Medlemsbedriftene har behov for kompetanse på alle nivåer, men det er fagarbeidere det er størst mangel på. Derfor er det godt å se at vi har fått en så stor økning i søkningen til utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag, sier Espen Lynghaug, Spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og drikke.

Les mer om årets søkertall hos NHO Mat og drikke

4101 ungdommer har i år søkt seg til VG1 Restaurant- og matfag.  Videre har 214 søkt VG2 Baker og Konditorfaget.

Bransjesamarbeid om rekruttering

De siste tre årene har Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) deltatt i rekrutteringskampanjen, Smak deg frem, sammen med en rekke andre organisasjoner i mat- og måltidsbransjen, deriblant NHO Mat og drikke. Målet med arbeidet er å bidra til å inspirere flere til å velge Restaurant- og matfag på videregående. 

– Vi mener at denne kampanjen har vært et positivt bidrag til å løfte søkertallet, sier Lynghaug, som også legger til at det gjøres mye godt arbeid lokalt av både skoler og opplæringskontorer. Forståelsen i samfunnet om hvilke gode muligheter som ligger i det å ta en fagutdanning har også bedret seg over tid, noe som også er positivt for søkertallet, sier han.

Les mer om Smak deg frem på deres egne nettsider